29nov

I den föregående artikeln utforskade vi fördomar från arbetssökandes perspektiv gentemot bemanningsbranschen. I denna artikel kommer vi fortsätta med att utforska och bemöta några fördomar, fast från företag och kunders perspektiv.

Fördom 1: Ej tillräckligt kompetenta kandidater
Tidigare var bemanningsbranschen betraktad som en sista utväg för jobbsökande, enbart för att hitta arbete när inget annat fanns tillgängligt. Men idag har inställningen förändrats betydligt. Många ser det som ett bekvämt alternativ att snabbt matchas med rätt arbetsgivare. Vårt fokus är att förse branschen med skickliga kandidater och vi samarbetar tätt med vårt nätverk av installatörer för att hitta perfekta matchningar.

Fördom 2: Bemanningsföretag saknar kunskap om individuella branscher
Vi delar fördomen att det är omöjligt att besitta allomfattande kunskap om samtliga verksamhetsområden. Därför har vi valt att fokusera på installationsbranschen. Vi anser att förståelsen för arbetsuppgifterna är grundläggande. Men vi strävar också efter att vara en helhetspartner, oavsett om det gäller tjänstemän eller montörer.

Fördom 3: Att använda bemanningsföretag blir dyrare än att anställa själv
Tvärtemot uppfattningen är bemanning faktiskt en kostnadseffektiv lösning. Vi tar ansvar för sjuklönekostnader, pension, semester, med mera. Företagen betalar endast för de timmar den inhyrda arbetar, även om det är en 100% inhyrning. Detta, i kombination med den flexibilitet som erbjuds, gör inhyrning både attraktivt och ekonomiskt fördelaktigt.

Fördom 4: Det är bättre att företag anställer själva än att använda bemanningsföretag
En effektiv lösning involverar både egna anställda och inhyrda för att hantera de varierande arbetsbelastningarna inom installationsbranschen. Vi erbjuder också möjligheten till fri övertagning efter 6-9 månader för att säkerställa långsiktig kompetens hos företagen.

Fördom 5: Bemanningsföretag är oseriösa och följer inte kollektivavtal
Det är en fördom vi arbetar aktivt med att motverka. Genom ett unikt kollektivavtal med SEF & Unionen, erbjuder vi schyssta villkor och trygga förutsättningar för en seriös karriär på Boost Technical Power. Vi fokuserar på att anställa och hyra ut på heltid för att säkerställa en framgångsrik och pålitlig affär för både företag och anställda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *