20okt

Bemanningsbranschen utgör en betydande möjlighet för många människor att få jobb, samtidigt som företag får hjälp med att hitta rätt kandidater till rätt jobb. Trots detta existerar det fördomar om branschen, både från företag och arbetssökande. I denna artikel kommer vi att utforska hur vi på Boost Technical Power möter några generella fördomar från arbetssökande.

Fördom 1: Tillfälliga och kortvariga jobb samt osäkerhet
Även om vi ibland får förfrågningar för korta projekt, är vår övergripande målsättning alltid densamma när vi inleder en anställning – att inom 6-12 månader gå över till en tillsvidareanställning hos våra kunder. Vi är övertygade om att en stabil anställning inte byggs genom att ständigt flyttas mellan olika kunder och projekt. Å andra sidan har vi ett stort antal anställda som trivs med att arbeta på varierande projekt och arbetsplatser för att utöka sin kompetens och nätverk, och vi strävar alltid efter att möta deras önskemål.

Fördom 2: Sämre löner och förmåner
Vi arbetar naturligtvis med kollektivavtal, vilket ger våra anställda en trygghet i att deras löner och förmåner alltid är jämförbara med sina branschkollegors. Dessutom är det inte ovanligt att vi tar en dialog med våra kunder för att justera villkoren så de matchar företagets villkor, vilket främjar ett förbättrat arbetsklimat och i sin tur leder till högre prestation.

Fördom 3: Värnar inte om sina anställda
Vi ser våra anställda ute i fält som hjärtat av vår verksamhet. De är inte bara kompetenshöjande för oss, vi ser dem som våra ambassadörer och ofta arbetar vi nära med dem för att identifiera och introducera nya kandidater till Boost. Vi lägger stor vikt vid att skapa en givande anställning hos oss, med målet att skapa livslånga ambassadörer/relationer.

Fördom 4: Bara för unga och oerfarna
Vi välkomnar människor i olika åldrar och med varierande erfarenheter. Vår övertygelse är att det är möjligt att forma och utveckla individer tidigt i deras karriär när de besitter rätt personlighet och drivkraft inom deras yrke. Samtidigt arbetar vi även mycket med erfarna personer, och är övertygade om att vi är den rätta partnern när du letar efter din nästa utmaning. Varför leta jobb på tio olika arbetsplatser när vi kan göra det åt dig?

Fördom 5: Inga karriärmöjligheter
Genom att jobba hos oss får du som anställd tillgång till vårt nätverk som sträcker sig över hela landet, därför har vi förmågan att hjälpa dig att bygga din karriär på andra orter. Genom att dessutom beakta dina karriärmål, öppnar vi aktivt fler dörrar för din professionella tillväxt. Det är inte ovanligt att våra tidigare medarbetare, som inledde sina resor som elektriker, nu har utvecklats till att bli projektledare och vänder sig till oss när de behöver hyra in eller rekrytera elektriker.

Fördomar mot bemanningsbranschen är sannolikt något som alltid kommer att finnas. Därför kommer vi på Boost alltid att vara transparenta när det gäller vårt arbetssätt med våra konsulter och vad som erbjuds. I vår kommande artikel kommer vi diskutera kring några av de fördomar som kan uppstå från företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *